شرکت در بخش عکاسی با موبایل
شرایط و نحوه شرکت در بخش عکاسی با موبایل
- هر شرکت کننده می تواند 10 اثر که با گوشی های هوشمند گرفته شده ارسال نماید.
- عکس ها می توانند به صورت تک عکس یا مجموعه ارایه شوند.( مجموعه عکس به تعدادی عکس گفته می شود که یک موضوع مشخص یا یک عنصر یا شکل در تعدادی عکس دیده می شود که مفهوم یا داستانی را بیان می کند)
- عرض هر عکس حداکثر 1024 پیکسل در ابعاد 24 در 30 و نهایتا 5 مگابایت حجم باشد. .
- عکسها می توانند رنگی یا سیاه و سفید باشند.هر فایل عکس باید به زبان انگلیسی با نام و نام خانوادگی و سن عکاس نامگذاری شده و به ترتیب شماره گذاری شود.
برای ارسال مجموعه عکس ، باید عکس ها به ترتیب کنار هم قرار گرفته در یک قاب ترکیب شده و تبدیل به یک فایل شوند. مجموعه عکس می تواند 3 تا 10 عکس باشد.
- هر مجموعه باید حد اکثر 120 کلمه توضیح داشته باشد که در فایل جداگانه نوشته شده و همراه با نام و اطلاعات عکاس به همراه عکس ها، زیپ شده و ارسال شود
- در صورت پذیرش آثار از سوی هیئت داوران، باید اصل فایل به دبیرخانه ارسال شود.( نحوه ارسال از طریق ایمیل یا پیامک اطلاع رسانی می شود)
- عکس ها نباید با هوش مصنوعی ویرایش شده باشند اما اصلاح رنگ و نور و کادر عکس ها با نرم افزار مشکلی ندارد.
- عکس ها باید توسط شرکت کننده گرفته شده باشد و در صورتیکه خلاف آن ثابت شود آن اثر از جشنواره حذف و رتبه و جایزه پس گرفته می شود.
توضیحی مختصر درباره تاریخچه عکاسی
پس از اختراع جعبه سیاه، یکی از هیجان انگیزترین هنرها یعنی عکاسی ابداع شد. کاری را که یک هنرمند نقاش رئالیست پس از صرف ماه ها وقت و انرژی خلق می کرد، این ابزار با فشردن یک دگمه در کسری از ثانیه بر روی صفحه ای نقره ای ثبت می شد. حال نقاشی باید مسیر دیگری را می رفت که با عکاسی مقایسه نشود و همین، زمینه به وجود آمدن سبک های مختلف و خلاقانه در نقاشی شد.
و اما برای عکاسی چه اتفاقی افتاد؟ از آنجا که بیش از پنجاه درصد خلق یک اثر هنری با تکنیک عکاسی به تجهیزات آن وابسته بود، شرکت های مختلف در رقابت با یکدیگر دوربین و لنزهایی را ابداع کردند که عکاسان را به سوی خود جذب کنند. و این رقابت منجر شد تا عکاسی از چیزهایی که هرگز به ذهن هیچ بشری نمی رسید، میسر شود. مانند عکاسی زیر آب، عکاسی نجوم، عکاسی پزشکی که شگفت انگیزترین بخش آن عکاسی از ریزترین موجودات زنده در دنیا مانند سلول ها بود که به واسطه این رشته، تصاویر خارق العاده ای ثبت شد.
اما هنوز چیزی در این میان کم بود، اغلب این تجهیزات نه تنها بسیار گران بودند، بلکه حمل و جابه جایی آنها جا و زور زیادی می طلبید. بعد از اختراع گوشی موبایل در روند تکامل این پدیده قرن، شرکت ها برای بهتر شدن محصول خود هر بار امکانات جدیدی به آن اضافه کردند تا جاییکه، قدرت لنز و مقدار حجم این گوشی ها به درجه ای رسیده است که بسیاری از عکاسان حرفه ای از این وسیله برای خلق آثار هنری خود و حتی عکاسی تبلیغاتی و صنعتی نیز استفاده می کنند.
خلق آثار زیبا و تاثیر گذار با گوشی موبایل آنقدر اثر گذار بود که این وسیله دستمایه ای شد برای اضافه شدن یک بخش هنری جدید به جشنواره ها و در سال های اخیر، شاهد اضافه شدن بخش عکس های موبایلی به بخش های بسیاری از جشنواره های معتبر جهان هستیم.
اما، هر چه قدر هم که گوشی ها حرفه ای و تصاویر آنها منحصر به فرد باشد، یک چیز در این میان جایش خالی است تا یک اثر هنری خلق شود و آن هم، اول داشتن ذوق هنری در این رشته است که ما آن را در جشنواره تیکا تلنت کشف می کنیم و دوم، آموزش اصول درست عکاسی، کادر بندی و استفاده از ابزار های موجود برای ادیت و ارایه عکس می باشد که ما در بخش توانمند سازی استعداد های کشف شده در کارگاه های تخصصی آنها را آموزش خواهیم داد تا فرد مستعد، تبدیل به یک هنرمند قابل در رشته عکاسی با موبایل شود.